onsdag 30 januari 2013

Katastrof

Orkar inte ta hela historien men efter att vi varit hos veterinären i fredags då vår Diva fick klon borttagen ( hon fick lugnande och bedövning) så har hon haft väldigt starka krampanfall där hon tuggar fradga och kissar på sig...Strömsholm i söndags morse, inget fel på prover men hon var absolut påverkad, problem med balansen såg jag... Hon fick stanna där på intensiven och fick ytligare anfall där, dem ringde dan där på och sa att hon nu får äta epilepsi medicin och att hon hade nått neurologiskt fel för reflexerna i frambenen var inte normala. Så svaret blev nått med hjärnan kan vara tumör blödning men de vet inte. Tror själv på att nått gått fel vid anfallen, nerver i kläm syret till hjärnan vet inte men måste få reda på felet!! Väl där och Diva kommer in i väntrummet men känner inte igen oss. Nu har hon äntligen börja känna igen sig pch oss men hon typ svimmar så fort hon står still nu...nästan som om hon tappar medvetandet några sekunder och sen vaknar när hon dunsar i golvet, nu händer det hela tiden då hon står, inte när hon går. Hon är hungrig men verkar inte kunna äta torrfoder så ger henne mjuk mat... Jag har fullständig panik just nu för Diva är min älskade hund och vän pch hon var nyss frisk!! 8 1/2 år vist men hon är som en valp när hon sätter igång och ni måste jag ta i mot henne och lägga henne i sin säng så hon inte slår ihjäl sig!! Ger inte upp än men så här kan hon Inte leva:-((( någon som känner igen detta snälla skriv här!

Diva på Strömsholm


Drottningen har fått största delen i soffan


Några trötta yra pussar som betyder allt för mig nu!

5 kommentarer:

 1. Hej Frida. Allt låter som en stroke, alltså blodpropp eller blodning i hjärnan. Om det är blodning, då kommer det att bli bättre och bättre eftersom hjärnan ska sugga åt blodet. Hos människor är ofta så att första dagar efter stroke är jobbiga och personer känner inte igen sig själva och kan inte funktionera. Efter några dagar är det mycket bättre. Jag undrar om de har gjort CT hjärnan (datatomografi). På den kan de verkligen se om det var blodning eller om det är en tumor. Om de ser ingenting de är det stor möjlighet att hon har blodpropp som kunde "komma" efter hon fick lungnande l.m. Det är viktigt att de ska kolla det eftersom blodpropp kan sitta i hjärnans blodkärl och symtom kan återkomma igen. Det är det som jag vet men jag är ingen specialist. Håller tummarna och lycka till!!! Marta

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen detta. Eller min hund råkade ut för nåt liknande i samma ålder, dessutom. När en hund får epilepsi i den åldern är det något underliggande bakom och på min hund trodde de hjärntumör. Men du behöver göra en CT som ovanstående skriver. Jag hade inte den möjligheten och eftersom symptomen var så kraftiga och hunden led något fruktansvärt blev vi tvingade att avliva. Min hund gick utför, anfallen kom tätare och tätare. Han saliverade kraftigt och tungan var blåsvart av syrebristen. Han kissade inne, magen pajade (detta kan ha varit mediciner och stress också).. Det är bland det jävligaste som hänt i mitt liv.. Jag önskar till denna dag att jag hade gjort CTn, för att ha fått ett svar att leva vidare med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Jag ska ring Strömsholm i morgon... Diva kissar ute och Bajsar med som vanligt, det som har ändrats är balansen/blackouterna! Det jobbiga är att Strömsholm sa när vi åkte hem att hon får den behandling som hon kan få vad än röntgen visar... Hon äter epilepsi tabletter och en kur med antbiotica nu... Men jag vill veta känner jag! Nu kom husse hem och honom har hon inte träffat sen söndags och hon smögfram sen tog det någon minut innan hon fattar vem det är, men sen blir hon jätte glad och kommer ihåg och när hon blir glad och uppe i varv så ramlar hon inte!! Fan blir tokig!!!

   Radera
 3. Hej ! Oj va hemskt av din beskrivning låter det som Epilepsi ? Har en bekant som hade en Rotweiler hane
  som fick epilepsi och hade liknande anfall !
  Jag har själv en 8 årig Shar Pei tik hon har också börjat få ålderskrämpor såsom lite inkontinens ;(
  Hon går nu på östrogen Incurin och det verkar funka bra ;o) Hoppas Diva kryar på sig !
  MVH Anneli & NInja

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! Ja detta var HEMSKT hon är ju så frisk annars så det blev en chock att hon kanske var på vag bort! Hon kan ha epilepsi men det är ovanligt på så här gammal hund...men hon blir sakna bättre i huvudet nu. Kram

   Radera